Binnen enkele uren hadden 1.300 ondernemers uit de non-food Retailbranche gereageerd op een actuele flitspeiling van branche-organisatie Inretail. Ruim 60% geeft aan dat het bedrijf in 2021 moet gaan afslanken en er staan tienduizenden banen op de tocht. Er is een grote bezorgdheid en paniek te constateren. Jan Meerman, directeur Inretail: 'Er dreigt een groot maatschappelijk probleem waarvan ook de toekomstige generaties de lasten moeten dragen.'
Inretail roept het kabinet dan ook op om met realistische vergoedingen te komen. Deze is onder andere noodzakelijk om de onverkochte voorraden te compenseren. In deze vergoedingsregeling zijn nu geen verschillen tussen branches verwerkt en daardoor past de regeling niet. Maatwerk is hiervoor noodzakelijk.
Verder dringt Inretail er sterk op aan dat afhalen van bestellingen mogelijk wordt. Dit is in de rest van Europa (en in NL bij de bouwmarkten) al mogelijk, waardoor het ondernemers meer mogelijkheden biedt om producten aan consumenten te verkopen. Ook hiermee kunnen faillissementen worden voorkomen.
Het ziet er naar uit dat de lockdownmaatregen worden verlengd, waardoor deze extra ondersteuning minimaal noodzakelijk is. Het kabinet heeft al aangekondigd met aanvullende financiële compensatie te komen.
Links
www.inretail.nl
www.mkbnederland.nl
Tags
Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, wonenbranche, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, inretail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, lockdown, maatregelen, financiën, compensatie, #lockdown, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #inretail, #kiesretail