Nog geen 25% weigert op dit moment nog maar om smart-home-applicaties te gebruiken. Pioniers in deze sector zijn bedrijven die al veel eerder in de automatiseringshoek zaten, zoals in entertainment en communicatie. Maar vooral de woon- en gebouwbeveiliging heeft vooral de interesse bij de groep van niet-gebruikers, aldus Moebelkultur vandaag. Dat is natuurlijk interessant om te weten bij het geven van advies, ook over inrichting!
Hoewel het percentage gebruikers de afgelopen twee jaar verder is gegroeid, is deze groei wel vertraagd. Ondanks dat deze markt een enorm potentieel heeft - voor Duitsland wordt geschat ruim € 22 miljard! - , wordt dat verklaard door een afwachtende houding van eindgebruikers en een onduidelijke marktsituatie.
Een derde van de Duitsers kent overigens geen Smart Home-aanbieder en de meerderheid kan geen onderscheid maken tussen fabrikanten en hun producten. Ruim de helft (55%) was zich niet eens bewust een slimme applicatie in het bezit te hebben. Huidige gebruikers, zelfs die zich als technisch onderlegd beschouwen, moesten veel moeite moeten doen om de producten in te bouwen en installeren.
De industrie zal zich dus meer moeten inspannen om standaarden te bieden de consument te informeren en ontzorgen.
Links
www.smart-homes.nl
Tags
Nieuws, Interieur, inrichting, wonen, project, gordijn, gemotoriseerd, amx, zwave, knx, creston, somfy, forest, zonwering, rolluik, verlichting, lamp, dimmen, aan-uit, schakelen, automatisering, domotica, smart, smart home, smarthome, verlichtingscentrale, licht, domoticasysteem, veiligheid, comfort, luxe, energie, zorg