Verbouwen zit al een tijdje in de lift. Getuige daarvan zijn de vele verbouw en renovatieprogramma’s op TV. Bovendien deden de opeenvolgende lockdowns heel wat mensen aan het klussen slaan in huis. Een vers likje verf op de muren is een gemakkelijke fix, of misschien droom je ervan om eindelijk je zolderverdieping te transformeren in die luxueuze master bedroom met badkamer en dressing? Wanneer je een beetje handig bent, kan je al veel zelf. Zolang je maar weet wat je doet en je de verbouwing veilig aanpakt met de nodige PBM’s.
Zelf aan de slag
Zolang de renovatiewerken geen structurele aanpassingen vereisen, kan je gerust zelf aan de slag. Die gyprocwand op zolder plaatsen om zo een aparte badkamer en dressing te creëren, vraagt wat handigheid maar lukt vaak wel probleemloos, net zoals laminaat leggen. Een badkamer betegelen is al een niveau hoger, maar lukt ook nog wel met hulp van Youtube. Maar wanneer het gaat om loodgieterij, verwarming of elektriciteit kan je maar beter weten waar je mee bezig bent of de hulp inroepen van een expert. En wanneer je overweegt om een muur uit te breken, doe je uiteraard best eerst even een beroep op een bouwkundig ingenieur voor je voor wel heel onaangename verrassingen komt te staan.
Wat wel vaak vergeten wordt in het renovatieverhaal is beschermende kledij. Het is ook een heel gedoe om telkens je veiligheidsbril, stofmasker en gehoorbescherming op te zetten. Maar wanneer je aan de slag gaat met powertools zoals een cirkelzaag of slijpschijf, zijn PBM’s echt geen overbodige luxe.
PBM’s zegt u?
PBM’s staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Je zal dit misschien kennen vanuit een werkcontext, waar je werkgever bij wet verplicht is om de nodige beschermingsmiddelen aan te bieden zodat je jouw werk in alle veiligheid kan uitvoeren. Denk maar aan de verplichte, heel modieuze, veiligheidshelm op bouwwerven, maar ook fluorkleding, aangepast schoeisel, stofmaskers, handschoenen of veiligheidsbrillen vallen hieronder. In veel gevallen zijn deze beschermingsmiddelen geen overbodige luxe. Maar ook wanneer je gaat verbouwen, denk je hier dus best even aan.
Kwalitatieve beschermende kledij
In de meeste doe-het-zelfzaken vind je tegenwoordig al heel wat beschermende kledij voor een heel schappelijke prijs. Die zijn uitstekend wanneer je ze maar af en toe even nodig hebt. Maar wanneer je een grotere verbouwing plant of de beschermende kledij vaak of voor langere periode wil dragen, wordt kwaliteit een doorslaggevende factor. Hoe comfortabeler je beschermende kledij zit, hoe gemakkelijker je deze zal dragen. Wanneer je stofbril constant aandampt, of je gehoorbescherming niet goed aanpast, kom je al snel in de verleiding om ze af te laten.
Kledij en schoenen moeten comfortabel zitten. Dé referentie op het vlak van werkkledij is de Snickers werkbroek. Deze werkbroeken zitten niet alleen heel comfortabel, ze hebben bovendien heel wat handige zakken én bieden de nodige bescherming wanneer je aan het klussen slaat. Ook je voeten krijgen heel wat te verduren tijdens een verbouwing: de hele dag op de been, ladder op, ladder af. Bovendien is het belangrijk om je tenen te beschermen. Je voeten verdienen dus wel de nodige luxe. Het paradepaardje op dat vlak zijn de werkschoenen van Grisport. Dit Italiaanse merk is al meer dan 40 jaar een grote naam in de bergsport en weet veiligheid en comfort perfect te combineren.
[Sponsored artikel]
Links
www.proforto.be
www.proforto.nl
Tags
Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, vakkleding, vakkledij, werkkleding, werkkledij, overall, werkschoen, veiligheidsschoen, bouwhelm, hoofdbescherming, ehbo, kniebeschermer, stofmasker, mondkapje, reflectiekleding, fluorkleding, hesje, veiligheidsbril, stofbril, stofmasker, oogbescherming, gehoorbescherming, werkhandschoen, #proforte, #pbm, #persoonlijkebeschermingsmiddelen, #snickers, #grisport