Meubelfabrikant Recor produceert op vier Europese locaties eetkamer- en zitmeubelen en bedden. De Recor Group, opgericht in 1949 en sinds december 2018 onder leiding van ceo Peter Sarasyn (foto; Linkedin), bestaat uit Recor Home, Recor Originals, Recor Bedding, Sofabed en de projecttak Sareze. Het bedrijf exporteert naar meer dan 50 landen heeft meer dan 600 werknemers in dienst.
Recor heeft op op 27 april een verzoekschrift ingediend bij de Ondernemingsrechtbank om bescherming te krijgen ten aanzien van haar schuldeisers met als doel om in alle rust een herstelplan uit te werken.
Dit verzoek is nu goedgekeurd door de rechtbank. Recor krijgt vier maanden de tijd om een oplossing uit te werken en een doorstart te maken. Over de inhoud van het plan kan het bedrijf voorlopig nog niets zeggen, behalve dat het de ambitie is om een oplossing te zoeken binnen de Recor Group. De WCO procedure geldt enkel voor Recor nv (hoofdzetel Hasselt), niet voor Recor Bedding nv (hoofdzetel Genk), Sofabed of andere vennootschappen van de meubelgroep.
Zo'n gerechtelijke reorganisatie is vaak geen goed nieuws want als deze wordt verleend aan een ondernemer kan deze tijdelijk haar schulden niet kan betalen of zijn er moeilijkheden, waardoor het voortzetten van de onderneming bedreigd wordt. En dat leidt niet zelden tot het neerleggen van de boeken. Laten we hopen dat de groep inderdaad oplossingen vindt om deze moeilijke tijd te doorstaan.
N.B. Deze tekst is op 29 mei ter verdere duiding iets aangepast.
Links
www.recor.be
www.recor-group.com
www.sofa-bed-company.be
Tags
Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, kindermeubel, bed, slaap, slapen, ledikant, boxspring, fauteuil, bank, zitmeubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, opschorting, surseance, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, #recor, #recorgroup, #sofabedcompany, #sofabed