Lancier is in 1974 in Hengelo begonnen. De groothandel in meubelbekleding werd vijf jaar na de vloerengroothandel Tété in Hengelo eveneens opgericht door Marcel Ahne, die begin 2022 is overleden.
Lancier is bijna 20 jaar geleid door Bernard ter Hofte, die daarvoor al zo'n negen jaar bij het bedrijf had gewerkt. Begin 2012 kwam daar een einde aan en startte Ter Hofte in Oldenzaal zijn eigen bedrijf: Bernard ter Hofte Meubelstoffen.
Halverwege 2016 verhuisde Lancier vervolgens naar Helmond met een magazijn in Herkenbosch: het bedrijf was door Ahne verkocht aan Roland Raaijmakers (foto 2; Linkedin), die daarvoor vanaf 1997 een lange loopbaan bij de Vescom dochters Leo Schellens en toen nog De Ploeg heeft gehad. Daarvoor had hij al ervaring opgedaan bij de retailers Roobol en Hatema.
Ondanks al deze ervaring werd gisteren helaas toch het faillissement over Lancier uitgesproken door de Rechtbank Overijssel, vestiging Almelo. De curator komt wel uit de buurt: Jos Dexters van Aben & Slag Advocaten uit Helmond. E:jdexters@abenslag.nl. T: +31 (0)492-749990.
P.S. 24-07-2024: Roland Raaijmakers geeft in een reactie op dit artikel aan dat Lancier sinds 2019 uit Hengelo is vertrokken en praktisch is ingetrokken bij zakenpartner Botman, groothandel in stoffeerdersmaterialen, in Herkebosch (bij Roermond). Deze samenwerking is in de loop van de afgelopen jaren steeds intensiever geworden. Zo leverde Botman al jaren niet alleen bestellingen van schuim en fournituren maar ook de stoffen van Lancier af bij klanten.
Afgelopen september is besloten om alle activiteiten van Lancier, inclusief vrijwel de gehele collectie bij Botman onder te brengen. Volgens Raaijmakers krijgen klanten al sinds september vorig jaar facturen van Botman. Zo is de continuïteit via Botman gegarandeerd.
Zelf doet Raaijmakers op persoonlijke titel overigens nog de twee labels Rada en Abitex van de Italiaanse meubelstofproducent Aurim. Deze zijn voornamelijk bestemd voor de projectmarkt en meubelfabrikanten.
Maar waarom ging Lancier failliet? Volgens Raaijmakers heeft hij hiervoor gekozen omdat na de overname bleek dat er wat lijken uit de kast zaten en het in de afgelopen acht jaar niet gelukt is deze te begraven. Helaas betekent dat voor zijn medewerkster Monique Speet, die 10 weken geleden haar voet en enkel brak tijdens een bezoek aan een klant, dat zij na ruim 36 jaar haar baan verliest.
P.S. 30-07-2024: Dit artikel is aangepast: eerder vermeldden wij in de reactie van Roland Raaijmakers dat de collecties Reynaldo en Dux ook ondergebracht waren bij Botman. Dat is verwijderd, omdat dit volgens Jan van der Elst van Dux niet het geval is: 'Monique Speet behartigt als agent de belangen van Dux in Noord Nederland, maar dat heeft geen binding met Botman of Lancier.'
Links
www.lancier.nl
Tags
nieuws, interieur, textiel, interieurtextiel, wever, weverij, jacquard, stof, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, opschorting, surseance, 65711939, #opschorting, #failliet, #lancier, #lancierinternational