In een deel van de klachten hebben partijen alsnog geschikt. Daarnaast kon de commissie een aantal zaken niet verder behandelen, omdat de ondernemer niet was aangesloten of omdat de consument niet voldeed aan de formele voorwaarden van inname.
De meeste klachten waarover in 2013 uitspraak werd gedaan, hadden betrekking op zitmeubelen en keukens. Daarnaast ging een behoorlijk aantal klachten over vloerbedekking en slaapkamers. De overige klachten hadden onder meer betrekking op parket en badkamers.
Het financieel belang dat bij de klachten in het geding was, bedroeg gemiddeld € 3.883,-.
In 82% van de gevallen was de consument bij de zitting aanwezig om een mondelinge toelichting te geven. In 64% van de gevallen was de ondernemer aanwezig om het standpunt toe te lichten.
De consument liet zich in 26% van de gevallen bijstaan door een rechtshulpverlener. De ondernemer had in 4% van de gevallen rechtshulp.
Bij 330 klachten heeft de commissie uitspraak gedaan. In 103 gevallen werd de klacht gegrond bevonden. 27 klachten werden ten dele gegrond en 191 klachten werden ongegrond verklaard. Daarnaast werd in vier gevallen tijdens de zitting een schikking bereikt. De commissie heeft zich in vier gevallen niet-ontvankelijk geacht van de klacht kennis te nemen en heeft zich in één geval niet bevoegd geacht. De commissie kende in 49 gevallen een schadevergoeding toe. Gemiddeld bedroeg deze vergoeding € 2.683,-.
Links
www.geschillencommissie.nl
Tags
wonen, interieur, geschillen, meubel, interieurbekleding, vloer, parket, slaapkamer, woonaccessoire