Er is steeds meer verzet tegen het coronabeleid van de Nederlandse overheid vanwege onder meer de gigantische economische nevenschade die voor het grootste deel wordt afgewenteld op bepaalde groepen ondernemers. Een toenemend aantal burgers ziet al steeds minder nut in het volharden in het inperken van veel vrijheden, maar voor gedupeerde ondernemers is nu de maat vol.
In navolging van de horeca gaat daarom nu - eindelijk- ook Inretail via de rechter de heropening van winkels eisen: 'Het kan volgens de eigen routekaart van de overheid en het kan veilig. Het is economisch onverantwoord nog langer te wachten. Ook in het buitenland zijn winkels weer open.' De sluiting is disproportioneel.
Inretail: 'Momenteel zijn 56.000 winkeldeuren gesloten, dat kost € 700 miljoen omzet per week en van de 300.000 banen staan er 50.000 tot 60.000 op de tocht als dit nog langer duurt. Er dreigt een kaalslag met enorme maatschappelijke en economische gevolgen. De leefbaarheid van talloze wijken, dorpen en steden staat op de tocht.'
Al eerder riep Inretail het kabinet tevergeefs op om de winkels te openen en luidde de woonbranche de noodklok. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders de winkels open willen.
Links
www.inretail.nl
Tags
Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail