De meeste apparaten in huis eenvoudig bedienen via een blokje dat lijkt op Lego of een groot kroonsteentje: het afgebeelde kleine DigitalStrom-component bevat een computer. Deze kan data opslaan, schakelen, dimmen en energie meten. Het apparaatje communiceert via normale stroomleidingen, ook de bestaande! Er is dus geen renovatie nodig om het systeem te integreren. De componenten kunnen achter de lichtschakelaars worden geïnstalleerd.
Daarbij het is betrouwbaar en flexibel. "Of het een Miele wasmachine, verlichting van Philips Hue of een SONOS-systeem is, DigitalStrom levert de infrastructuur om met deze apparaten te communiceren", stelt smarthome-expert Rick Lancel, die samen met eigenaar Jean Pierre Stander van Pracht Electronica in Bergen op Zoom het Zwitserse product op de Nederlandse markt brengt.
DigitalStrom is gebaseerd op één platform, bestaande ‘ouderwetse’ apparaten kunnen worden aangesloten op het systeem, maar ook smart-IP gedreven apparaten kunnen worden geïntegreerd. Bijvoorbeeld: het licht gaat automatisch aan wanneer je naar de badkamer gaat. De verwarming schakelt uit als je het huis verlaat met behulp van een traditionele lichtschakelaar. De tuinverlichting gaat aan wanneer de zon onder gaat, bijvoorbeeld omdat het is aangesloten op een (internet)-weerstation.
De kosten voor DigitalStrom concurreren al met eenvoudige traditionele oplossingen zoals dimmers.
Het systeem wordt door gebruikers vaak binnen korte tijd uitgebreid met meer kamers of het toevoegen van bijvoorbeeld buitenverlichting en rolluiken. De klant heeft de mogelijkheid om te kiezen uit diensten en deze zelf toevoegen aan zijn smarthome.
Zie via de link een overzicht van het systeem op de Nederlandstalige site.
N.B. Vergelijk dit systeem ook eens met het eerder gepubliceerde systeem van RWE.
Links
www.digitalstrom.nl
www.digitalstrom.com/nl/Systeem/Overzicht
www.prachtelectronica.nl
Tags
Nieuws, interieur, wonen, kantoor, project, domotica, smart, smart-home, app, veiligheid, comfort, integratie, energie, besparen.