De energietransitie is in volle gang en steeds meer huizen krijgen zonnepanelen. Maar heb jij ook al eens gedacht aan een warmtepomp en WKO?
Waarom een warmtepomp en WKO?
Steeds vaker wordt een warmtepomp en WKO (Warmte Koude Opslag) aangelegd om zo gebruik te maken van duurzame energie. Bij winkelcomplexen, utiliteitsgebouwen en in de glastuinbouw. Maar ook bij particuliere huizen. Ga je een renovatie doen of laat je een heel nieuw huis bouwen? Dan is de warmtepomp een goede keuze, om de volgende redenen:
- Energie is elk moment van de dag beschikbaar. Niet alleen als de zon schijnt, maar áltijd.
- Het is toekomstbestendig. Het energielabel van woningen wordt steeds belangrijker bij de aan- en verkoop. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je label beduidend omhoog gaat. Daarnaast draag je bij aan een duurzame toekomst.
- De installatie van een WKO en warmtepomp vergt wel een flinke investering, maar je haalt deze er moeiteloos weer uit. De energie die je via de warmtepomp verbruikt is volledig gratis!
Hoe werkt een WKO dan precies?
Heb je weleens van bodemenergie gehoord? Een WKO is niets meer dan een bodem-energiesysteem. De opslag bevindt zich minimaal 30 meter onder de grond. Het systeem slaat grondwater op. De composiet panelen en deksels van TSE online zorgen voor een waterdichte afsluiting van de pompkamer. Via leidingen gaat het grondwater naar de warmtepomp in je woning. Daar wordt het water omgezet in koude of warmte energie.
In de zomer is het grondwater warm. In de winterperiode wordt dit warme water omhoog gepompt, de warmtepomp haalt de warmte eruit en verwarmt het huis. Het ‘afgekoelde’ water wordt weer terug naar de WKO gepompt en daar blijft het koude water opgeslagen. In de zomer begint het riedeltje opnieuw. Het koude water gaat omhoog, zodat de woning heerlijk koel blijft. Wist je dat je met dit systeem 60% tot 80% aan energie kunt besparen? Ideaal!
Hoe houd jij de temperaturen in je woning aangenaam?
[Sponsored artikel]
Links
www.tseonline.nl
Tags
Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, verwarming, warmte, warmtepomp, wko, warmte koude opslag, duurzaam, groen, energie besparen, #tse