Uit het onderzoek van Inretail blijkt dat winkels per se bezoekerspieken willen voorkomen en sturen aan op spreiding. Minder dan de helft van de ondernemers in non-food in de hoofdwinkelcentra doet overigens mee aan Black Friday, die dit jaar officieel op 27 november valt. Van de ondernemers die vorig jaar op Black Friday inspeelden, doet 35% dit jaar zelfs niets. Acties worden meer online gepland, zijn meer gespreid in de tijd en minder luidkeels, melden de deelnemers aan het onderzoek van de grootste brancheorganisatie in retail non-food.
Mode-, schoenen- en sportwinkels, maar ook woonwinkels op boulevards en tuincentra doen alles aan een coronaveilig verloop van de Black Friday, nu verspreid over weken dus. Acht van iedere tien ondernemers die wel (kortings)acties organiseren, treffen extra maatregelen boven op de richtlijn ‘Verantwoord winkelen’. Nog strenger deurbeleid, gastheren en -vrouwen bij de winkeldeur en - ondanks dat bewezen is dat deze niet helpen - een mondkapjesplicht worden, naast goed zichtbare hygiënemaatregelen, veel genoemd. Ook overleggen ondernemers voortdurend over de toeloop naar en veiligheid in winkelgebieden.
Inretail heeft daardoor vertrouwen in een corona-veilig verloop van de Black Friday weken, wat vooral een online marketing fenomeen is. Consumenten kunnen actie-producten kopen op webshops, maar de retail kan met kortingsacties ook consumenten verleiden om op rustigere dagen en tijdstippen hun aankopen te doen en zo te helpen een bezoekerspiek te voorkomen.
Links
www.inretail.nl
Tags
Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, inretail, winkel, shop, webwinkel, webshop, online, organisatie, belang, vereniging, corona, #inretail, #veiligwinkelen, #blackfriday