Bestrijding kinderarbeid

Donderdag 04 januari 2024

Woonaccessoiremerk Doing Goods gaat samenwerken met Goodweave International om kinderarbeid en dwangarbeid in de tapijtindustrie te bestrijden.
Bestrijding kinderarbeid

Doing Goods is de tweede licentiehouder van Goodweave in Nederland. De organisatie zet zich via een licentie- en certificeringsprogramma in om kinderarbeid en dwangarbeid te stoppen in toeleveringsketens voor textiel. Als Goodweave-licentiehouder krijgt Doing Goods een jaarlijkse audit in haar toeleveringsketen voor tapijten in India en er vinden doorlopende inspecties plaats. Het bedrijf sluit zich aan bij ruim 195 import- en retailmerken die wereldwijd Goodweave-gecertificeerde tapijten en huishoudtextiel verkopen.

 

Voortrekkersrol

Alle vloerkleden uit de Tapis Amis-collectie van Doing Goods hebben nu het Goodweave®-label. De kleden zijn zowel verkrijgbaar bij Doing Goods-retailers als op de website. Daarnaast gaat Doing Goods zich als licentiehouder hard maken om de markt verder voor te lichten over de noodzaak om uitbuiting van kinderen en werknemers in wereldwijde toeleveringsketens uit te bannen. Dit doet het merk via diverse communicatiekanalen, zoals de website, nieuwsbrief en social media.

 

'We zijn Doing Goods erg dankbaar dat ze stelling nemen en een leidende rol spelen in deze kwestie. Het werk dat we samendoen, kan als voorbeeld dienen voor andere bedrijven in Nederland en in de rest van de wereld. Vooral nu de Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen en soortgelijke wetten in aantocht zijn,' zo stelt Jon Jacoby, ceo van Goodweave International.

'De familie waarmee we in India samenwerken, maakt al generaties lang tapijten. Onze relatie is bijzonder, sterk en gelijkwaardig. Samen hebben we een prettig, schoon en veilig atelier opgebouwd voor de makers. Het werk van Goodweave sluit hier feilloos op aan: er zorg voor dragen dat tapijten gemaakt worden zonder kinderarbeid en dwangarbeid. We zijn daarom blij met de start van onze samenwerking,' zegt Aanyoung Yeh, oprichter en creatief directeur van Doing Goods.

 

Ondersteunen van onderwijsprogramma’s

Goodweave werkt in Nederland al samen met Cunera, een bedrijf dat Goodweave-gecertificeerde tapijten in Nederland verkoopt, en met Maison Deux, de allereerste Nederlandse Goodweave-licentiehouder. Andere bedrijven, zoals het Belgische Ashtari Carpets (begin vorig jaar nog onderscheiden op Domotex) en het Britse Jacaranda Carpets & Rugs (dat in Nederland door Cunera wordt vertegenwoordigd), verkopen ook Goodweave-gecertificeerde tapijten op de Nederlandse markt. Eerder publiceerden we ook ook over een collectie van het Duitse Liv Interior.

 

Met elke verkoop van een tapijt met Goodweave-label worden onderwijsprogramma’s voor kinderen ondersteund en programma’s die de arbeidsomstandigheden van volwassenen in producentengemeenschappen verbeteren.



Links

www.goodweave.org
www.doing-goods.com/nl-nl

Tags

nieuws, interieur, vloerkleden, tapijten, certificaat, gecertificeerd, kinderarbeid, dwangarbeid, arbeidsomstandigheden, collecties, atelier, families, India, duurzaam, ondernemen, toeleveringsketen, #goodweave, #doinggoods, #cunera, #jacaranda, #maisondeux

Gerelateerd nieuws
Vertrek Arnoud van Ravensberg
Arnoud van Ravensberg, business Director Unilin Flooring NL, heeft aangekondigd het bedrijf aan het einde van dit jaar te gaan verlaten.
lees verder
 
Carpetright NL zelfstandig verder
lees verder
Erik blijft bij Kobe
Twee weken geleden meldden we dat Kobe is overgenomen door Textaafoam en middels het nieuwe bedrijf Kobe Fabrics bv wordt voortgezet. In ieder geval met Erik Meulenbroeks.
lees verder
 
Woonindustrie: here to stay
lees verder
BCM neemt titels Sanders over
Uitgeverij Sanders Media heeft de handdoek in de ring gegooid: de interieurtitels zijn overgenomen door Business Content Media (BCM).
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden