Tijdens de opleiding leer je welke kleurcommunicatiesystemen er zijn en wanneer je deze kunt gebruiken. Ook ontwikkel je basisvaardigheden voor het waarnemen van kleur. Volgens de Nederlandse Kleurenschool is de opleiding gebaseerd op de nieuwste (internationale) wetenschappelijke inzichten over kleur.
Communiceren met kleur
In module 1 staan de fysica en het objectief waarnemen van kleur centraal. Hier komen onderwerpen als licht, kleurtemperatuur, reflectie, absorptie, glansgraad en structuur aan bod.
Module 2 gaat over het communiceren met kleuren. Daarbij kun je denken aan de betekenis en symboliek van kleur en de invloed van kleur op emoties. Ook aspecten van kleurwerking passeren de revue, zoals harmonie, dimensies en de invloed van vorm op kleur.
Communicatie over kleur
In de derde en laatste module staat communicatie over kleur op de agenda. Welke kleursystemen zijn er? Hoe wordt kleur(verschil) gemeten? Hoe communiceer je met collega's en klanten over kleur?
Duur en studiebelasting
De Basisopleiding Kleur duurt drie maanden. Ze wordt aangeboden volgens het principe van blended learning, dus in een combinatie van contactonderwijs (van zeven dagdelen in Nieuwegein) en zelfstudie (ongeveer 92 uur). In totaal moet je rekenen op ongeveer 120 uur studiebelasting.
Aanmelden
De Basisopleiding Kleur is eigendom van en ontwikkeld door de Stichting BNK, Brancheorganisatie van Nederlandse Kleurdeskundigen.
De opleidingsbrochure en het aanmeldformulier zijn aan te vragen via
info@nederlandsekleurenschool.nl.
Links
www.kleurenschool.nl
Tags
kleur, kleurcommunicatiesysteem, kleurenleer