Amsterdam Business Award 2014: Droog Design

Vrijdag 23 mei 2014

Droog Design is verkozen tot winnaar van de Amsterdam Business Award 2014. De vakjury prijst het designlabel om haar onderscheidende koers en zakelijk instinct en de magneetfunctie die Droog vervult voor de stad als wereldwijde design-hotspot.
Amsterdam Business Award 2014: Droog Design

In aanwezigheid van ruim 350 ondernemers kreeg Renny Ramakers van Droog Design de Amsterdam Business Award uitgereikt door Hankie van Baasbank van de Kamer van Koophandel. Ramakers: 'De Amsterdam Business Award is een geweldige erkenning voor Droog. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van projecten en producten, kiezen we niet voor gebaande paden. Dat maakt het proces voor ons heel spannend. Dat onze pionierende houding ook erkend en beloond wordt, is heel stimulerend!'

 

Aan de Award is een advertentiebudget van 25.000 euro in De Telegraaf verbonden. Als winnaar van de vijfde editie treedt de onderneemster toe tot een select gezelschap van winnaars: Olcay Gulsen namens Supertrash (2010), Hans Brouwer namens Massive Music (2011), Raymond Cloosterman namens Rituals (2012) en Guido van Heezen namens Effectory (2013).

Juryvoorzitter Bart Maussen: 'In 1993 stond Renny Ramakers met Droog aan de basis van een geheel nieuwe designstroming, die liefhebbers van Milaan tot Hong Kong in vervoering brengt. Door deelname aan prachtige internationale exposities, designcongressen en handelsmissies is Droog in de rest van de wereld misschien wel beroemder dan in Nederland. Met het toekennen van de Amsterdam Business Award spreekt de jury haar waardering uit voor de rol die Droog vervult voor het creatieve imago van de stad en het versterken van de Amsterdamse designsector. Daarnaast heeft Droog aangetoond al twintig jaar een belangrijke accelerator te zijn voor de carrière van menig ontwerper en financiert zij bijzondere collecties.'

 

 

 



Links

www.droog.com
www.amsterdambusinessaward.nl

Tags

design, ontwerp

Gerelateerd nieuws
Ole en Ove van Pilat&Pilat
Dit jaar voegden Pilat&Pilat twee tijdloze ontwerpen toe aan de collectie: het modulaire Ole kastsysteem en de Ove tafel, beide ontstaan in samenwerking met Studio Slow.
lees verder
 
Kunst aan de muur
lees verder
Kunst ontmoet functionaliteit
Casimir Ateliers werkt samen met de Belgische designer Maarten De Ceulaer en de Nilufar Gallery uit Milaan. Het resultaat: een reeks sculpturale meubelstukken die design en functionaliteit naadloos samenbrengen.
lees verder
Geef je interieur karakter
Woningtextielgroothandel Headlam uit Zutphen introduceert na twee jaar een geüpdate karpettencollectie van Mart Visser.
lees verder
 
Bronzen Cube eert Jan des Bouvrie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden